Prirodne ljepote

Mjesta koja ne smijete propustiti posjetiti:


Park prirode Kočje (Žrnovo)

Žrnovo je malo mjestašce smješteno na udaljenosti od oko 4 kilometra od korčulanske starogradske jezgre. U mjestu živi tek oko tisuću stanovnika, a poznato je po brojnim malim crkvama te tradicionalnim restoranima i konobama.

Park prirode Kočje, u sklopu Žrnova, pun je prirodnih ljepota koje će vas zasigurno ostaviti bez daha.Glavica Sv. Antuna (Korčula)

Glavica Sv. Antuna vjerski je spomenik i parkovna zaštićena arhitektura. Radi se o znamenitom korčulanskom povijesnom i kulturnom spomeniku. Udaljena je svega pola sata pješice od središta Korčule u pravcu Lumbarde. Do vrha brežuljka vode nas 102 stepenice uz drvored čempresa zasađenih 1708. godine.

Defora (Žrnovo)

Defora je područje na južno-istočnoj strani Otoka korčule, a poznato je po predivnim plažama te drugim prirodnim atrakcijama. Prepuno je šetnice s kojih se pruža božanstven pogled na okolna područja, a posebno tijekom zalaska sunca. Mnogi posjetitelji upravo ovo područje smatraju najljepšim dijelom otoka.

Pupnat

Pupnat, selo smješteno na Otoku Korčuli, odlikuje se prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom. Posebno je vrijedno spomenuti tri crkve koje se tamo nalaze, od kojih je najstarija crkva sv. Jurja, prvi put spomenuta još davne 1383. godine.

Smokvica

Smokvica se nalazi u unutrašnjem dijelu otoka Kročule, a kao turistička destinacija posebno će biti zanimljiva ljubiteljima etnografske baštine. Osim po baštini i tradiciji, mjesto je poznato po dvama bijelim suhim vinima - pošipu i rukatcu - proizvedenima od autohtonih sorti grožđa. Najbliža plažama nalazi se u uvali Brna, udaljena oko 4 kilometra.


Turistički izleti

Posjetite brojne otočke atrakcije

Nudimo odlazak u ribolov (dnevni i noćni), berbu grožđa u rujnu (grk, pošip, rukatac) i berbu maslina u studenom i prosincu. S obzirom na blizinu kopna i česte brodske veze, Korčula je pravo mjesto za jednodnevne ili duže izlete.

Neke od popularnih destinacija su: Imotski, Međugorje, otoci Brač i Hvar, planina Biokovo, Trogir i naravno, jadranski biser - Dubrovnik. Romanički, gotički, renesansni i barokni grad - sve u jednom.

Ovaj grad je bez sumnje jedan od najljepših na svijetu. Smješten je na samom jugu Dalmacije. Ipak, prije nego se uputite dalje, svakako preporučamo da prvo upoznate sami otok Korčulu, njezine ljepote i otočiće u neposrednoj blizini (Badija, Vrnik, Kamenjak, Gojak, Planjak, Gubavac, Majsan...). Obavezna je posjeta mjestu Korčuli - najvećem na otoku - sa rodnom kućom Marka Pola i sa svojim drevnim zidinama.

Od svakako interesantnih destinacija tu su još Žrnovo, Blato i opjevana Vela Luka.

Za sve detalje molimo Vas da nam se obratite!