Lumbarda

Uživajte u živopisnom i netaknutom krajoliku


Lumbarda je malo mjesto na istočnom rtu šumovitog otoka Korčule.

Zanimljivim je čini živopisan netaknuti krajolik, razvedena obala i kristalno čisto more koje je okružuje, pješčane plaže koje su rijetkost na Jadranu, bogata povijest sačuvana u pisanim dokumentima starim više od dva tisućljeća, blizina prekrasnog grada Korčule, sjenoviti maslinici, izvrsno vino od sorte grožđa koja odbija uspjevati igdje drugdje, sačuvani narodni običaji, gastronomski specijaliteti domaće kuhinje, ali nadasve - gostoljubivi domaćini.

Lumbarda je udaljena 6 km od grada Korčule koji je dobro prometno povezan sa kopnom.Od grada Korčule do Lumbarde može se stići redovitim lokalnim autobusom, taksijem i barkom.

Kupače privlače pješčane plaže i arhipelag od dvadesetak otočića nadomak mjesta. Krajolik je prepun mirisa mediteranskog aromatičnog bilja, borova i soli, a bojama dominira paleta boje mora od tirkizne do tamnomodre, bjelina pijeska i kamena, zelenilo borova i srebnrozelena boja agava. Nad tim se krajolikom, uz kliktanje galebova i šum valova pod maestralom, prosipa toplina sunca koja opija i duh i tijelo.